lørdag 11. august 2012

Geitgaljen (1085 moh) - Lofoten

Sammen med Mads og Christine ble det en tur opp til Geitgaljen i sommer. Det er den nest høyeste toppen i Lofoten, kun slått av Higravtinden (1146 moh) som ligger like bortenfor. Vi var heldige og gikk turen i strålende vær. På toppen har man utsikt så langt øyet rekker. Dette er etter min mening en av de fineste toppturene i Lofoten. Turen er forholdsvis lett å gå, med unntak av at man må "klyve" en meter eller to et par steder like under toppen. Vi brukte ca to timer opp til toppen.

I starten av turen, på vei oppover fra Laupstad.

Lå enda noe snø i høyden.

Toppen nærmer seg. Det er den til høyre.

Renne like nedenfor toppen. Utsikt i retning mot Svolvær.

Mads og Christine på toppen.

Tåken seig inn fra havet og la seg inn mot fjellene.

Fin utsikt.

Utsikt til Higravtinden, høyeste toppen i Lofoten. Ligger like bortenfor Geitgaljen men man må gå egen rute til den.

Man ser også Møysalen i det fjerne, som er høyeste toppen i Vesterålen.

6 kommentarer:

 1. Flotte landskapsbilder. Åssen objektiv brukte du? Ser ut som om du har hatt litt tele på noen av bildene. Digger komprimerte landskapsbilder :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Bruker et kompaktkamera, Sony DSC-HX9V. Det har 16x optisk zoom så det fungerer greit på litt avstand også. Knipset en fugl fra båt i fart med maks zoom, og det ble klart og fint! Så jeg er fornøyd med kameraet til tur-bruk.

   Slett
  2. Imponerende bilder av et kompaktkamera, men det hjelper jo med en dyktig fotograf. Begynner å lure på hvorfor jeg bestandig drasser med meg flere kilo med kamerautstyr..

   Slett
  3. Jeg har brukt speilrefleks for et par år tilbake siden, men det ble ofte et ork å ta det ut av storsekken når jeg så et bra motiv. Å gå med speilrefleksen rundt halsen var ikke noe alternativ for min del. Med et kompaktkamera i bukselomma knipser jeg mye mer bilder på tur enn jeg gjorde tidligere. Kvaliteten er ikke like god under dårlige lysforhold men god nok i de fleste tilfeller.

   Slett
 2. Hei:)
  Så flotte bilder av en utrolig flott natur!! Det må være herlig å stå på toppen av slike fjelltopper!!
  Ha en fortsatt fin kveld:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Takk for hyggelig kommentar! Det er ikke til å stikke under en stol at det er flott i Lofoten! ;-) Ha en fortsatt fin kveld du også!

   Slett