fredag 7. desember 2012

Snø-plugger av PVC

Om vinteren holder det ikke med de vanlige telt-pluggene da disse blir for korte til å gi godt hold nede i snøen. Ulike produsenter selger derfor teltplugger beregnet til vinterbruk laget av aluminium som er breiere og lengre. Disse fås i forskjellige lengder, alt fra 30 cm og oppover. Ulempen med plugger av aluminium er at de gjerne er skarpe i kantene. Er man uheldig kan man i verste fall få rift i teltet. Legger man ned litt innsats kan man file disse noe rundere i kantene. Alternativt kan man lage seg plugger av tre, men disse veier igjen noe mer og tåler ikke like mye som aluminium. Det er også mange som benytter seg av små poser som det fylles snø i, for så å grave disse ned. Hver sin smak.

Jeg har valgt å lage meg noen plugger av pvc-rør. Disse er kuttet i 50 cm lengde, og veier mindre per cm enn aluminiums-plugger. De er pusset med sandpapir slik at det ikke er noen skarpe kanter som kan lage rift i noe av utstyret. De tåler også veldig mye. Jeg har lagt et 5 cm lag med SOLAS refleks på toppen, noe som kan være kjekt for å lokalisere teltet i mørket eller tett snødrev. Jeg har benyttet 3 mm bardunsnøre fra Hilleberg til å lage en løkke i toppen samt på midten av pluggen med klips i enden. Jeg har da muligheten til å benytte to festepunkter på pluggen, samt muligheten for å legge pluggen sideveis gravd ned i snøen. Totalt veier hver enkelt plugg 102 gram med refleks, bardunsnøre og klips.

Snø-plugger av PVC.

5 cm SOLAS refleks.

3 mm bardun med klips. Den kan hektes på enden under transport.

Bardunsnøre festet midt på pluggen.

Enden er skrådd for å gå lettere ned i snøen.

Ved siden av en 30 cm aluminiums-plugg.

9 kommentarer:

 1. Svar
  1. De ble ikke så aller verst! :P

   Slett
 2. Dette var en flott turblogg med mye bra innhold:)

  Bjarne som anbefalte deg:))( Bjarnesturblogg)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Jill! Takk for kommentar, det kommer flere turer etter hvert! :-)

   Slett
 3. Så snyggt det blev! Är på jakt efter tältpinnar för snö och detta verkar ju vara ett riktigt bra alternativ. Måste prova och göra egna. Men var fick du tag på de svarta krokarna? Mvh Susanne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Krokene er fra Hilleberg. Jeg brukte de som fulgte med aluminiumspluggene fra Hilleberg. Får sikkert kjøpt dem utenom pluggene :-)

   Slett
 4. Hei
  Hvor fikk du tak i de grønne plastrørene??
  Smart patent, skal lage slike til allak teltet
  Bra side også og flotte bilder
  Erik

  SvarSlett
 5. proft laget :-) disse går jeg for!
  rørene, kjøpt eller plukket fra statens veivesens "lager"? :-)

  SvarSlett
 6. Hei.
  Pluggene ser fine ut, men du skriver ikke noe om erfaring med bruk av dem. Fungerer de som de skal? Fint å høre erfaringer før jeg tar meg tid til å lage et sett.

  Ståle

  SvarSlett