tirsdag 31. januar 2012

Telting på isen med Hilleberg Allak

Søndag 29.01.2012 dro jeg avgårde med fullpakket pulk. Planen var å slå opp teltet på et fiskevann, bore et hull i forteltet og ligge der og fiske. Det ble etter hvert en del vind, og med -15 grader ble det ganske så friskt. Jeg antar at det iallefall var stiv kuling på isen, så teltet fikk kjørt seg i vinden. Under oppsett bøyde ene stanga seg på grunn av vinden, men så snart jeg hadde fått slått det helt opp og bardunert rundt hele stod det greit. Jeg hadde nesten forventet at teltet skulle klappe helt sammen i løpet av natta, da vinden bare økte på. Teltet er et Hilleberg Allak.

Hilleberg er kvalitet, uten tvil! Men dersom jeg skal legge ut på langtur med fare for mye vind vil jeg nok vurdere et tunneltelt hvor man kan ha alle stengene liggende delt i to på pulken for å lettere slå det opp og unngå bøyde stenger under oppsett. Et Keron 3 GT kanskje?


Klar for tur.

Paris Pulk.

Fiskevannet.

Echo sjekker ut isen.

Hilleberg Allak i vinden.

Optimus Nova+ med beskyttelse rundt.

Isfisking i forteltet.

2 kommentarer:

  1. Flott vinterrapport og spennende å se teltet ditt i kraftig vind. Er lurt å presse utstyret litt. Da vet man mer hva man har å forholde seg til i et knipetak. Nå fryser det på her på sørvestlandet. Kanskje blir det isfiske her også til helga.

    :)

    SvarSlett
  2. Ja det er veldig greit å vite hva teltet tåler! Ble i grunn imponert over at det stod såpass greit, men det hadde vært interessant å hatt et tunneltelt som Hilleberg Keron eller Kaitum ved siden av. Vinden presset såpass på ene siden at det ikke var noe rom igjen i forteltet. Sitter vel igjen med en følelse at om jeg skal dra på langtur hvor man kan bli eksponert for mye vind så vil jeg nok heller vurdere et tunneltelt.

    SvarSlett