tirsdag 8. november 2011

Pakket og klar for Anarjohka Nasjonalpark

Da har jeg pakket sekk og kløv klar for en tur til Øvre Anarjohka nasjonalpark. Kjører i morgen etter jobb i retning Karasjok og slår leir når jeg kommer til Angeli og Finland, for så å starte opp torsdag morgen mens det enda er noen timer dagslys. Tar meg over til norsk side og selve nasjonalparken ved å krysse elva Anarjohka med kano. Er ei stillegående elv som man visstnok kan vade over også, men da jeg ikke har vadebukse nå tar jeg bare med Ally-kanoen. Målet er Ulvefossen, (Gumpegorži), så får jeg se hva jeg finner på når jeg kommer dit.

Det er meldt ganske bra vær, oppholdsvær og fra 0 til -6 grader. Har pakket proviant for 6 døgn så får jeg se hvor lenge jeg blir. Er enda ikke bra i en ankel/akilles etter forrige tur, så jeg planlegger å ta det helt piano innover parken. Den er fortsatt betent så spent på hvordan det vil bli. Skal gjøre et forsøk med å tape den med sportstape. Det er denne friperioden jeg har mulighet til å dra innover parken, alternativt må det bli vinterstid men jeg har noen andre områder jeg har lyst til å gjøre da.

Sekken veide totalt 24,3 på vekta, da med 2,5 liter vann men uten fotoutstyr eller noe av kano-utstyret. Irriterer meg i grunn over at jeg til stadighet havner over 20 kg i sekken. Det er sikkert noen kg å spare på lettere sekk og telt, men utover det ser jeg ikke helt hvor jeg skal spare inn. Da må jeg isåfall begynne å legge igjen noe utstyr. Provianten havnet vel på rundt 4 kg. Echo bærer 5 kg i kløven; hundemat, dekken og medisinske remedier.

Rakk ikke bestille kart over området, men har lagt inn en del veipunkter på gps`en og tatt med nok batteri for turen.

Stay tuned!

4 kommentarer:

 1. Du og Echo er jo skikkelig tøffinger! God tur! Gleder oss til blogg og bilder etter endt tur:)

  SvarSlett
 2. Ser virkelig fram til rapporten din etterpå! Ta mye bilder :)

  SvarSlett
 3. Takk for det! Jeg må vel drasse med meg speilrefleksen denne gangen da, i tilfelle nordlyset spiller opp! :-)

  SvarSlett
 4. Har du hatt noen problemer med regn inn i Allak teltet? Det er jo ikke store overbygningen på det.

  Ellers ser Allak ut som et fint telt, men mulig litt tungt med alt annet du bærer på. Noen alternativ?

  SvarSlett