søndag 18. september 2011

Matmora - Lofoten

Dato: 11.09.2011

Matmora (788 m.o.h.) er en av de fineste fjelltoppene øst i Lofoten som jeg kjenner til. Man kan velge å gå opp til toppen og ned samme veien, eller gå en rundtur ved å følge en fjellkjede opp til toppen. Siste alternativ er absolutt å anbefale, og jeg velger å gå opp fra Delp for så å gå til toppen. Da får man sola i mot når man går tidlig på dagen, og jevn stigning opp til toppen. Turen tar ca 4-5 timer om man går i normalt tempo. Det er fin sti hele veien. Verdt å merke seg er at når man kommer ned fra fjellet i Rangeldalen er alternativet å følge asfalt en times tid eller ha avtalt på forhånd med skyss tilbake til bilen.

Dagen startet med regn og tåke som lå helt ned til bakken. Det så derfor ut til at man ville gå i tåke hele veien, og således gå glipp av den flotte utsikten. Litt utpå formiddagen begynte det å lette litt, slik at man ialfall så konturene av fjellet. Vi bestemte oss for å gå turen uansett.

Da vi kom opp på delpsaksla, og den første og kanskje hardeste stigningen var unnagjort lå tåka enda tett. Men i løpet av et par minutter lettet det rundt på alle kanter og sola kom frem. Med ca 14 grader så sent i september ble dette en fantastisk flott dag! Tåka som kom sigende opp fjellsidene lagde et fantastisk skue. Se filmsnutten nedenfor!

På vei opp fra Delp. Strømnes og Laukvik i bakgrunnen

Karoline og Echo.

På vei opp delpsaksla. Tåka hadde akkurat letta.

Delpsaksla. Liten varde på første "toppen".

Matmora til venstre bak tåka.

Flott utsikt!

Høstfarger.

Matmora ca midt i bildet. Man går ryggen fra høyre i bildet.

Ørn.

Ser så vidt havna i Laukvik til høyre i bildet.

Tåka sigende opp fjellsia. Nærmer oss toppen.

Tåka sigende opp fjellsia.

5 kommentarer:

 1. Takk for hyggelig kommentar Bjarne! :-)

  SvarSlett
 2. Du gir mæ hjemlengsel med alle di fine bildan!

  SvarSlett
 3. Kjempefine bilder. Tar turen neste gang jeg er i Lofoten.

  SvarSlett
 4. Hei - veldig fin beskrivelse, og enda finere bilder! Kan du si noe om dette er delvis luftug til å gå? Jeg har gått opp turen til Matmora fra Rangeldalen for fire år siden, men turte ikke å gå videre over fjellkammen, siden det så ganske bratt ut, og jeg er litt høydeskrekk.... Fint om du kunne si noe om det. Michael :-)

  SvarSlett